Norich Media

Sumber informasi terkini dan alternatif

LETAKLAH BAWANG PUTIH DI TELINGA ANDA !! LIHAT DAN RASAKAN MANFAAT YANG MENAKJUBKAN DI TUBUH ANDA !!

LETAKLAH BAWANG PUTIH DI TELINGA ANDA !! LIHAT DAN RASAKAN MANFAAT YANG MENAKJUBKAN DI TUBUH ANDA !!

Ibu dan nenek kita tahu benar kalau tak ada ubat yang lebih baik dari alam. Salah satu keajaiban dari ubat lama bawang putih. Berikut adalah sebahagian panduan yang bakal memukau anda dengan kemudahan serta kesan:

Bawang putih menghilangkan rasa sakit di telinga serta membantu dengan sakit kepala. sakit telinga iaitu perasaan yg tidak menyenangkan, namun dengan pertolongan dari bawang putih boleh kurangkan serta menghilangkan dalam waktu relatif cepat.

bawang putih
Bagaimana?

Secara ringkasnya ulas dibikin bersih bawang putih di telinga anda. Begitu pas di telinga anda, sebagai plug telinga. Rasa sakit serta keradangan melalui dalam sebahagian minit, serta anda jatuh panas merebak melalui telinga.

Bekerja tentu!

- Dengan cara ini anda boleh mengubati sakit kepala.
- Dalam hal ini, ulangilah prosedur sebelum tidur. Biarlah bawang putih tetaplah di telinga lebih malam.
- Pada pagi hari Anda bakal jadi seperti baru.

Bawang putih menurunkan suhu badan.
Ini begitu sesuai untuk anak-anak. Bila anak anda alami demam, memotong hirisan bawang merah serta rendam dalam cuka sider epal. Lalu letakkan di kaki serta telinga anak anda. Suhu menghilang sangat cepat batuk Cure dengan bawang putih.

Jus bawang putih iaitu sirap ubat batuk semula jadi yang begitu efektif yang boleh anda lakukan dalam resipi ini:
 
Bahan-bahan:
- 1 kepala bawang putih
- 2-3 sudu makan madu
 
Cara menyediakan:
Tentukan kepala bawang putih yang indah serta sihat berukuran tengah. Kupas bawang putih serta dipotong. Masukan kedalam mangkok yang lebih dalam serta tuang madu. Tutup mangkuk dengan foil atau pinggan mangkuk serta meninggalkan pada suhu bilik semalam. Esok paginya, saring dengan gabungan lewat kasa tidak tipis atau penapis. Ini iaitu salah satu dos untuk sehari.
 
Ambil satu sudu makan sirap tiap-tiap dua jam, atau anda boleh melakukannya seringkali. Sudah pasti kurun waktu yang singkat anda bakal terasa kalau anda bernafas lebih mudah.
0 Komen untuk "LETAKLAH BAWANG PUTIH DI TELINGA ANDA !! LIHAT DAN RASAKAN MANFAAT YANG MENAKJUBKAN DI TUBUH ANDA !!"