Norich Media

Sumber informasi terkini dan alternatif

(Video) KEJAM !! Pukul Kepala Lembu Dengan Tukul Besi Sebelum Dilapah


SYDNEY - Susulan viral video pekerja pusat penyembelihan memukul kepala lembu menggunakan tukul besi sehingga mati sebelum dilapah, Australia bertindak menggantung eksport haiwan ternakan terhadap tiga pusat penyembelihan di Vietnam. 

Takwin Kalendar Islam 2018 Masihi / 1439-1440 Hijrah

Lapor Daily Mail, video berkenaan dirakam secara sulit oleh penyiasat Animals Australia yang menunjukkan pekerja pusat berkenaan memukul kepala lembu beberapa kali dengan tukul besi sehingga tumbang.

Menteri Pertanian Australia, Barnaby Joyce, menganggap tindakan pekerja terbabit amat kejam. Namun, pemeriksaan mereka mendapati pusat penyembelihan itu tidak tersenarai dalam sistem Rangkaian Bekalan Pengeksport. 

"Belum dapat disahkan sama ada lembu berkenaan dari Australia. Namun kerajaan sudah menggantung semua eksport kepada pusat penyembelihan terbabit," katanya. 


Pihak Animal Australia melaporkan kejadian itu pada 9 Jun lalu dan kementerian itu terus memulakan siasatan pada keesokannya serta telah bertemu dengan pihak berkuasa Vietnam yang juga menyiasat dakwaan itu. 


"Saya sangka sudah melihat semua kekejaman terhadap haiwan, rupanya tidak semua. Pengeksport tahu mengenai kekejaman terhadap haiwan ini namun berterusan menghantar ternakan ke Vietnam," kata Pengarah Kempen Animals Australia, Lyn White. - PIXEL MEDIA (Terjemahan Harian Metro)
1 Komen untuk "(Video) KEJAM !! Pukul Kepala Lembu Dengan Tukul Besi Sebelum Dilapah"

KISAH NYATA DARI SAYA BPK.KARTA BUKAN REKAYASA INI BETUL2 NYATA DIKELUARGA KAMI.
Assalamualaikum wr.wb,saya BPK.KARTA seorang buruh tani di madium jawa timur ingin mengucapka banyak terimah kasih kepada KI WARSA atas bantuan AKI. kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan dan berkat bantuan KI WARSA pula yang telah memberikan angka gaib hasil ritual beliau kepada saya yaitu 4D dan alhamdulillah telah berhasil memenangkan 5x berturut turut tembus.sekali lagi makasih yaa AKI karna waktu itu saya cuma bermodalkan uang cuma 200 ribu dan akhirnya saya menang.Berkat angka gaib hasil ritual AKI WARSA saya sudah buka usaha matreal di jakarta dan istri saya juga buka butyk baju dimall mangga dua. Kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yg ingin seperti saya silahkan HUB/SMS AKI WARSA di nomor hpnya di: 0852 4968 9269 atau KLIK DISINI dan ramalan AKI WARSA memang memiliki ramalan GAIB” yang dijamin 100% tembus.
KARNA RASA HATI YANG GEMBIRA MAKANYA NAMA BELIAU SAYA CANTUNKAN DI INTERNET…

*angka ritual gaib singapura

*angka ritual gaib hongkong

*angka ritual gaib malyaisia

*angka ritual gaib sidney

*angka ritual gaib kuda lari.